Make your own free website on Tripod.com
krönika I - meningen med livet    (98-01-19)

 detta är vad jag kallar en amibitös titel. den fångar ögat, visst, men ärligt talat, har jag någon chans att reda ut tidernas största fråga på några minuter nu..? det är klart jag kan..
 för det första (och absolut största): meningen med livet är lycka. jag är helt säker. anledningen till att vi går omkring och lider i den här världen är vår önskan att uppnå den totala lyckan. det är vad jag tror.
 då kommer vi till olika typer av lycka. det är strunt samma. vad som gör dig lycklig alltså, för det skilljer från människa till katt. (om du inte vet vad som gör dig lycklig, är kärleken ett hett tips)
 varför är då detta meningen med livet? det är helt enkelt så att jag inte kan komma på någon bättre anledning att leva än att ha kul och vara glad (lycklig). är man inte lycklig så är det ju bara att fortsätta försöka bli det. man förlorar aldrig totalt i det här spelet (livet) och om man gör det så kan man ändå inte läsa det här... dessutom så tycker jag det verkar konstigt det här med gud och så. lite för komplicerat för mig, eftersom jag aldrig lyckas sluta tänka på sådana här frågor förrän jag listat ut dem och därför helt enkelt tänker för mycket..
 min andra teori om livets mening var 42, men den var visst redan upptagen.